Vegetar måltidskasser

Det behøver ikke at være vanskeligt at leve vegetarisk. Føler du, at det er det, er det blot fordi, at du endnu ikke har fået øjnene op for vegetar måltidskasser.

Sådanne måltidskasser giver dig nemlig mulighed for at få leveret lækker vegetarmad til døren til en fornuftig pris. Fælles for en stor del af retterne er, at de tilmed er både nemme og hurtige at tilberede.

Har du selv et ønske om at få leveret vegetarisk hverdagsmad direkte til døren, er du landet det rette sted. Herunder bliver du nemlig præsenteret for et udpluk af de muligheder, du har, hvis du ønsker at bestille vegetarisk aftensmad i form af måltidskasser.

Populære vegetar måltidskasser i 2024:

Indholdsfortegnelse

Hvad kendetegner vegetar måltidskasser?

Der er mange ting, der kendetegner en måltidskasse til vegetarer. Fælles for alle retter i måltidskasserne er, at de er fri for animalsk kød, fjerkræ, fisk og skaldyr.

De kan dog godt indeholde animalske produkter såsom honning, æg og mælk. Ønsker du heller ikke, at dette skal være en del af din kost, skal du i stedet finde en vegansk måltidskasse. Her vil retterne nemlig også være fri for andre animalske produkter.

Har du et ønske om at praktisere plantebaseret kost, men ikke vil undvære æg, mælk og deslige, er en vegetar madkasse det rette valg for dig.

Vegetar måltidskasser

Simple Feast er kongerne af vegetariske måltidskasser

Simple FeastDu finder mange leverandører af vegetariske måltidskasser på det danske marked. Ikke mange af dem kan dog konkurrere med Simple Feast, som for alvor har sat sig på markedet for både veganske og vegetar måltidskasser.

Hos den danskstiftede måltidskasseleverandør vælger du selv, hvorvidt du vil have tre, fire eller fem retter. Du bestemmer også selv, hvorvidt maden skal leveres til enten 2-3 personer eller 4-5 personer.

Fælles for alle retter, der er med i deres kasser er, at de er plantebaserede. Derudover er det også retter, der er lette og hurtige at tilberede. Det betyder, at du kan tilberede dine retter fra Simple Feast på blot 15 minutter.

OBS: Simple Feast er gået konkurs – prøv evt. alternativer som Aarstiderne, RetNemt eller HelloFresh.

Læs mere om måltidskasserne fra Simple Feast her ->

Alternativ 1: VegetarKassen eller BørneVegetar fra Aarstiderne

Aarstiderne logoHos Aarstiderne har du også flere muligheder, hvis du vil bestille en vegetar måltidskasse. Bl.a. kan du vælge VegetarKassen, der indeholder smagfulde og mættende vegetariske retter til hele familien.

I retterne fra Aarstiderne er det grøntsagerne, der spiller hovedrollen, men de suppleres af bl.a. ost, æg, frisk pasta og vegetabilske proteiner i form af bønner, korn og linser.

Ønsker du at bestille børnevenlige vegetarretter, er BørneVegetar et oplagt bud. Det er nemlig en måltidskasse, der er bestående af genkendelige retter, herunder fastfood, mormormad og verdensmad.

Læs mere om måltidskasserne fra Aarstiderne her ->

Alternativ 2: Vegetarisk hverdagsmad fra RetNemt

RetNemtHos RetNemt kan du også bestille vegetarisk hverdagsmad. Her får du mulighed for at vælge mellem et stort udvalg af retter hver uge. Det har den fordel, at udvalget indeholder noget for de fleste.

Når du bestiller vegetar måltidskasser hos RetNemt, styrer du også selv, hvor mange måltider, du vil bestille. Derudover vælger du også selv, om du vil bestille til to, tre eller fire personer. Er du single, er RetNemt derfor ikke det rette valg.

Mange familier, der ønsker at spise vegetarisk, vælger RetNemt. Deres udvalg af retter består nemlig af mange familie- og børnevenlige retter, som gør det lettere at overtale børnene til at spise vegetarisk.

Læs mere om måltidskasserne fra RetNemt her ->

Alternativ 3: Grøntsags og vegetarkasser fra HelloFresh

HelloFreshHelloFresh er en fremadstormende leverandør af måltidskasser, der har taget Danmark og mange andre lande med storm. Derfor er det kun naturligt, at de også tilbyder muligheder til vegetarer.

Når du skal oprette dig som kunde hos HelloFresh, kan du vælge, om du vil bestille mad til to eller fire personer. Herefter vælger du også selv, om du vil bestille tre, fire eller fem måltider. Begge dele kan ændres fra uge til uge.

Efterfølgende kan du selv vælge de retter, du vil have leveret. Hver uge er der i alt 18 retter at vælge mellem, og blandt disse er der naturligvis adskillige vegetariske retter.

Læs mere om måltidskasserne fra HelloFresh her ->

Vegetarmad

Alternativ 4: Prøv de vegetariske måltider fra Halkær Ådal

Halkær Ådal logoRigtig mange bestiller måltidskasser, fordi de ønsker, at madlavningen skal være nemt. Vil man gerne gøre det endnu lettere for sig selv, er vegetar måltidskasser fra Halkær Ådal et godt bud.

Her får man nemlig måltidskasser, der indeholder færdigretter til mellem tre eller ti dage. En anden fordel ved Halkær Ådal er, at du ikke blot kan bestille til par og familier, men også til enkeltpersoner.

Vegetar Kassen fra Halkær Ådal byder på meget forskelligartede retter for vegetarer, hvorfor den indeholder både klassiske og moderne retter.

Læs mere om måltidskasserne fra Halkær Ådal her ->

Hvad er en vegetar?

Hvis man er vegetar, så lever man af planteføde, herunder frugt og grønt, korn, bælgfrugter, nødder og frø m.v. Dette kan være enten med eller uden supplement af mælkeprodukter og / eller æg.

Som vegetar spiser man desuden ingen former for kød, fjerkræ, fisk, skaldyr eller biprodukter, der stammer fra slagtning af dyr. Holder man sig helt fra animalske produkter, er man ikke vegetar, men derimod veganer.

Der kan selvfølgelig være mange årsager til, at folk vælger en vegetarisk livsstil. I de fleste tilfælde er det dog af hensyn til eget helbred, men mange peger også på dyrevelfærd og miljø som årsager til det.

Hvor mange lever vegetarisk?

En undersøgelse udført af Coop Analyse og Dansk Vegetarisk Forening i 2021 viser, at omtrent 3,1 % af danskerne lever helt vegetarisk. En del af disse lever vegansk, hvorfor ikke alle har valgt at holde sig til den vegetariske livsstil.

Det er svarende til, at der er omtrent 180.000 danskere, der holder sig fra kød, fjerkræ, fisk, skaldyr og andre biprodukter fra slagtning af dyr.

I 2017 lød tallet på 1,8 % af den danske befolkning. Det vidner om, at det er et tal i vækst, og at flere og flere vælger at leve vegetarisk. Som angivet herover, er der flere forskellige årsager til, at folk vælger at overgå til at leve vegetarisk.

Gode grunde til at vælge en vegetarisk måltidskasse

Der bør ingen tvivl herske om, at der er flere fordele forbundet med at vælge en vegetarisk måltidskasse. Blandt de mest markante fordele finder du følgende:

 • Du får en måltidskasse, der består af gode råvarer
 • Du får en mere varieret kost, hvilket er vigtigt som vegetar
 • Du sparer tid på både indkøb og madlavning
 • Du får mulighed for at udforske vegetarisk kost yderligere
 • Du gør noget godt for dyrevelfærden og miljøet

Har du gjort dig tanker om at bestille vegetariske måltidskasser, skal du ikke tøve. Flere vegetarer kan skrive under på, at nogle af de bedste vegetarretter, de har fået, har været inkluderet i en måltidskasse.

Pizza fra vegetar måltidskasser

Er det muligt at få billig vegetarmad?

Der er mange, der tror, at det er dyrt at spise vegetarisk. Ganske vist kan det være sandt, men det behøver det ikke at være. Ønsker du at bestille billig vegetarmad, er der nemlig rig mulighed for dette.

Vær dog opmærksom på, at priserne på såvel vegetar måltidskasser som færdigretter varierer meget. Det betyder, at der også er alternativer, der er dyre. Er det af betydning for dig, at det er billigt, rådes du derfor til at sammenligne ud fra økonomien.

Når du gør dette, er det vigtigt, at det ikke sker ud fra måltidskassens samlede pris. Derimod skal du lave din sammenligning ud fra prisen pr. måltid, da det giver et mere retvisende billede.

Bedste vegetarretter ifølge danskerne

Vegetarretter findes i mange variationer og afskygninger. Alligevel er der dog nogle retter, der går igen blandt danskerne, som også overvejende spiser økologisk.

Rigtig mange danskere ser gerne, at deres retter er simple, hvorfor det særligt er retter som nedenstående, der hitter:

 • Chili sin carne med fuldkornsris
 • Gulerodsdeller med kartofler og løgsovs
 • Spinatlasagne
 • Karrygryde med quinoa

Vegetarisk mad

Italienske vegetarretter

Er du stor fan af det italienske køkken, kan du glæde dig over, at der også findes en lang række af italienske vegetarretter. Det er nemlig langt fra alle italienske retter, der er kødbaserede.

Eksempelvis kan du som vegetar kaste sig over italienske retter såsom:

 • Siciliansk caponata
 • Aubergine-involtini med ricotta og bulgur
 • Cannelloni al forno med spinat
 • Polpette di ricotta e spinaci

Har du gjort dig tanker om at overgå til en vegetarisk kost, skal du derfor ikke være bekymret for, at det betyder, at du skal give afkald på det italienske køkken. Der er talrige muligheder for at spise italiensk, selvom du er vegetar.

Der findes også mange børnevenlige vegetarretter

Du skal ikke være bekymret for, om en vegetarisk livsstil kan lade sig gøre, hvis du har børn. Der findes nemlig et utal af børnevenlige vegetarretter.

Har du børn, er det dog afgørende at tage højde for dette, når du vælger din leverandør. Det er nemlig ikke alle udbydere, der har et lige stort fokus på, at der skal være børnevenlige retter mellem deres muligheder.

Sådan bestiller du en vegetarisk måltidskasse

Det er ikke videre vanskeligt at bestille en vegetarisk måltidskasse på nettet. Der er forskel på bestillingsprocessen hos de enkelte leverandører, men som regel foregår det således:

 1. Start med at vælge din leverandør her på siden
 2. Vælg den ønskede måltidskasse
 3. Indtast dine oplysninger, herunder dine leveringsoplysninger
 4. Vælg de retter, du vil have i din første måltidskasse
 5. Bekræft din bestilling og betal

Når du er nået igennem de fem trin, vil du have gennemført bestillingsprocessen hos de fleste udbydere. Dermed kan du blot læne dig tilbage og vente på leveringen af din vegetar måltidskasse.

Tilberedning af vegetarisk hverdagsmad

Det er forskelligt, hvordan tilberedningen af vegetarisk hverdagsmad foregår. Det er nemlig ikke altid, at der er tale om varme retter, hvorfor det i enkelte tilfælde end ikke er nødvendigt med tilberedning.

I alle tilfælde medfølger der dog opskrifter, der trin for trin viser, hvordan du skal tilberede din mad. Derfor skal du ikke være bekymret for, om dine kulinariske evner rækker.

Føler du dig meget presset på tid, eller er du ganske enkelt ikke vild med at stå i køkkenet, er måltidskasser med vegetarfærdigretter også en mulighed. Her skal retterne oftest blot lunes i ovn eller mikroovn.

Spørgsmål og svar

Hvad koster en vegetar måltidskasse?

Det er svært at give et konkret svar på, hvad en vegetarisk måltidskasse koster. Der findes mange leverandører, som hver især har sine egne priser på deres vegetar måltidskasser. Det er dog ikke unormalt, at prisen pr. måltid ligger på omkring 60 kr.

Hvordan skiller vegetar måltidskasser sig ud fra andre måltidskasser?

Når du køber en vegetarkasse, er du garanteret, at den kun indeholder vegetarmad. Det er ikke gældende for andre måltidskasser, om end der kan være vegetariske retter inkluderet i nogle af disse.

Nymaaltidskasse.dk
Logo