Slanke måltidskasser

Din kost er et afgørende aspekt af dit vægttab. Ønsker du at tabe dig, er det ikke nok, at du motionerer. Du er også nødt til at spise sundt og varieret. Her kan det være en fordel, hvis din kost primært består af nem slankemad, da du sandsynligvis har en travl hverdag. Det er her, at de mange slanke måltidskasser kommer ind i billedet.

Skab dig et overblik over de slankende måltidskasser nedenfor.

Populære slanke måltidskasser i 2024:

Indholdsfortegnelse

Hvad kendetegner slanke måltidskasser?

Slanke måltidskasser er kendetegnet ved, at de indeholder slankeretter, der er kalorielette. Disse retter er sammensat med henblik på, at de skal indeholde få kalorier, men samtidig gøre dig mæt. Dermed er de en stor hjælp, hvis du har et mål om at tabe dig.

Typisk er der tale om en kalorielet aftensmad, der er rig på sundt protein og grove kulhydrater, der sikrer, at du får en mæthedsfornemmelse, der varer i lang tid. I nogle tilfælde kan der være tale om vegetarisk eller vegansk slankemad, men dette kan man naturligvis fravælge, hvis man ønsker.

Her er altså de typiske kendetegn:

 • Få kalorier
 • Højt proteinindhold
 • Grove kulhydrater
 • Kan være vegansk eller vegetarisk

Eksempler på slanke opskrifter

Der findes rigtig mange retter, der er gode at spise, hvis man har et ønske om at tabe sig. Leder du efter konkrete slanke opskrifter, kan du f.eks. en af følgende retter:

 • Blomkålswraps med laks og rødkål
 • Kyllingepilaf med bagte rodfrugter
 • Grillet havtaske med tilhørende savojkål

Hele idéen med at få måltidskasser leveret er dog, at du ikke selv skal på jagt efter nye opskrifter. I stedet kan du vælge de retter, du finder tiltalende. Når din kasse leveres, får du ikke blot alt, hvad du skal bruge med til den. Du får også en opskrift, du kan følge trin for trin. Lyder det ikke dejligt let?

Slankemad

Hvem tilbyder måltidskasser med nem og lækker slankemad?

Der findes rigtig mange udbydere af slanke måltidskasser på det danske marked. Har du besluttet, at du gerne vil have leveret en slankekasse én gang om ugen, skal du derfor være opmærksom på, at du skal vælge fra et stort udvalg af både leverandører og måltidskasser.

Herunder vil du blive præsenteret for en række af de muligheder, du har, hvis du gerne vil have leveret lækker slankemad direkte til døren. Da udvalget er både stort og differentieret, skal du naturligvis ikke være bekymret for, om du kan finde noget, der falder i din smag.

Disse udbydere leverer måltidskasser med kalorielette retter:

#1 500KalorierKassen fra Aarstiderne (alm. eller vegetarisk)

Aarstiderne logo500KalorierKassen fra Aarstiderne er et rigtig god bud på en slankekasse, da den hver uge byder på en række måltider, der mætter godt og er fulde af smag. Navnet har den fået, fordi hver ret i gennemsnit har et indhold på 500 kcal eller mindre pr. person.

Alle måltider i kassen er blevet sammensat af Christine Bille Nielsen, der er kok med speciale i ernæring. Hun har stor erfaring med at lave retter, der er smagfulde og lette. Ønsker man at få vegetarisk slankemad, findes der også måltidskassen Vegetar500Kalorier.

Eksempler på sunde retter fra Aarstiderne:

 • Krydrede grøntsager på hummus med bulgursalat
 • Tomatsuppe med pasta, basilikum og æg
 • Kartofler i krydret spinatsauce med stegte æg og yoghurtsalat

Læs mere om måltidskasserne fra Aarstiderne her ->

#2 Kalorielet aftensmad og frokost fra MyDietPal (400-500 kalorier pr. måltid)

MyDietPal logo-minSer du dig gerne fri for at lave mad, kan MyDietPal vise sig at blive din nye bedste ven. De leverer nemlig måltidskasser med færdiglavet mad, der er skræddersyet til dig. Ud fra en række spørgsmål bliver du hver uge præsenteret for de måltider, der giver bedst mening for dig.

F.eks. kan du selv vælge, om det skal være vegetarisk eller ej, hvor mange kalorier pr. måltid du vil have, og om du f.eks. vil fravælge svinekød. Hertil adskiller MyDietPal sig fra flere andre aktører, da de tilbyder, at du både kan bestille slanke færdigretter til frokost og aftensmad.

Eksempler på sunde retter fra MyDietPal:

 • Thai rød karry
 • Kylling i krydret pikantsovs
 • Risotto med stegte svampe og græskar

Læs mere om måltidskasserne fra MyDietPal her ->

Slanke måltidskasser

#3 Design en sund måltidskasse fra RetNemt

RetNemtDet er ikke uden grund, at RetNemt har det navn, de har. Det er nemlig ret nemt at bestille en sund måltidskasse hos dem. Hver uge kan du vælge mellem et utal af retter, hvorfor du har frihed til at vælge, hvad der gives bedst mening i forhold til dit vægttabsmål.

I alt kan du vælge mellem hele 40 sunde retter, der hver især kan laves på ca. 30 min. Du kan naturligvis også selv vælge, om du ikke ønsker fisk, fjerkræ eller kød, hvis du ikke kan tåle det eller ønsker at spise vegetarisk. Blandt de 40 retter er der nemlig flere vegetariske retter.

Eksempler på sunde retter fra RetNemt:

 • Salat med røget kyllingebryst og italiensk focaccia
 • Fiskesuppe med appelsin, fennikel og aioli
 • Varmrøget laks med appelsin / æblesalat, kartofler og dildsauce

Læs mere om måltidskasserne fra RetNemt her ->

#4 Vægttabskassen fra Sundtakeaway (slankeretter til alle måltider)

SundtakeawayØnsker du ikke at nøjes med at få leveret aftensmad, kan Vægttabskassen fra Sundtakeaway være det rette for dig. Her får du ikke blot måltider til både morgenmad, frokost og aftenmad. Du får også et mellemmåltid, der ofte består af nødder, en müslibar eller noget i denne dur.

Alle retter, der er med i denne kasse, er kalorieberegnede. Det vil sige, at der er sørget for, at du ikke får for mange kalorier. I alt vil retterne give et dagligt kalorieindtag på mellem 1.200 og 1.300 kcal. for kvinder, mens det for mænd vil være mellem 1.600 og 1.800 kcal.

Eksempler på sunde retter fra Sundtakeaway:

 • Ingefærskyr med nøddemix
 • Perlebygsalat med forårsløg og kikærter
 • Middelhavs pastasalat

Læs mere om måltidskasserne fra Sundtakeaway her ->

#5 Slankekassen fra Den Grønne Asparges (low-carb måltider)

Den Grønne Asparges logoVil du gerne have fingrene i en måltidskasse, der er bygget op omkring de såkaldte low carb-måltider, er Slankekassen fra Den Grønne Asparges et glimrende bud. Her får du nemlig en kasse, der er fyldt med retter, hvortil der hverken er gjort brug af ris, pasta eller kartofler som tilbehør.

Hertil vil du heller ikke opleve, at der er enten brød eller dej i din slankekasse. Derimod vil dit tilbehør især bestå af supper, salater o.l. Dertil er det værd at nævne, at de gør brug af lokale råvarer, hvoraf en stor del af dem er økologiske.

Eksempler på sunde retter fra Den Grønne Asparges:

 • Fyldte auberginer med oksekød og peberfrugt
 • Broccolibøffer med salat
 • Thai frikadeller med lynstegte grøntsager

Læs mere om måltidskasserne fra Den Grønne Asparges her ->

Du kan få kalorielette retter leveret til døren (færdigretter eller hurtig tilberedning)

Det er ikke alle, der har lyst til at bruge lang tid i køkkenet til daglig. Har man en travl hverdag, kan det ikke udelukkes, at man har begrænset energi til at lave mad. Det betyder dog ikke, at man er tvunget til at spise kedeligt og usundt.

Der findes nemlig talrige leverandører af måltidskasser, der leverer deres måltider i form af færdigretter. Det vil sige, at de enten kan spises direkte fra køleskabet eller blot skal varmes op i ovn eller mikroovn. Det er den absolut letteste måde at sikre sig, at man spiser sundt.

Mand tilbereder en slankeret

Slanke måltidskasser er for både enlige, par og familier (fra 1 person)

Måltidskasser kan findes i et hav af varianter. Blandt andet er der stor forskel på, om de indeholder mad til en, to, tre eller flere personer. Dette er dog kun en fordel, da det sikrer, at alle kan finde en måltidskasse, der stemmer perfekt overens med netop deres behov.

Ganske vist er det ikke helt så let at finde leverandører af måltidskasser til enlige. En stor del af de aktører, der er aktive på det danske marked, har fokus på par og familier. Det betyder dog ikke, at det ikke kan lade sig gøre, da der bestemt findes slanke måltidskasser til enlige.

Hvordan vælger jeg den perfekte slankekasse?

Har du besluttet dig for, at du gerne vil have leveret en måltidskasse med kalorielette måltider en gang om ugen, står du nu over for et svært valg. Du skal nemlig vælge den af de mange måltidskasser, du mener, der er den bedste for dit vedkommende.

Det er svært at give et konkret svar på, hvad der er de bedste slanke måltidskasser. Det afhænger nemlig af folks egne præferencer og kriterier. Derfor er det også nødvendigt, at du gør dig nogle tanker om dette, inden du går på jagt efter et måltidskasseabonnement.

F.eks. er det vigtigt at gøre op med dig selv, om det skal være vegetarisk, hvor mange retter, du vil modtage om ugen, om det skal være low carb-måltider mv. Jo mere specifik du kan være, desto bedre er det, da dette vil medføre, at du får lettere ved at vælge den perfekte slankekasse.

Du kan evt. stille følgende krav til din kommende måltidskasse:

 • Retterne må ikke indeholde mere end XXX (f.eks. 500) kalorier
 • Retterne skal byde på en god mæthedsfornemmelse
 • Retterne skal være lette at tilberede
 • Der skal være godt med variation i retterne

Spørgsmål og svar

Hvad koster en slanke måltidskasse?

Det er vanskeligt at svare konkret på dette, da det varierer meget, alt afhængigt af antal retter, valg af leverandør, krav til råvarer m.m. Du må dog forvente, at måltidsprisen kommer til at lyde på mellem 40 og 80 kr.

Hvilke slanke måltidskasser er de bedste?

Det er ikke muligt at svare på dette, da det er subjektivt. Der er stor forskel på, hvad folk vægter højest, hvilke smagspræferencer folk har osv. Derfor er det forskelligt, hvad folk finder bedst. Du går dog sjældent galt i byen med måltidskasser fra f.eks. MyDietPal, Aarstiderne eller Sundtakeaway.

Hvem bør købe måltidskasser med slankeretter?

Måltidskasser med slankeretter henvender sig til dig, der gerne vil tabe dig eller holde din vægt. Derfor er der mange, der kan få glæde af måltidskasser med kalorielette retter.

Nymaaltidskasse.dk
Logo