Veganske måltidskasser

Spiser du kun vegansk mad, skal du ikke være bekymret for dine muligheder for at købe måltidskasser. Der findes nemlig adskiller måltidskasser til veganere på det danske marked. Netop veganske måltidskasser er omdrejningspunktet for denne guide. 

Det er ingen hemmelighed, at en vegansk kost kan være tidskrævende og vanskelig at sammensætte. Derfor har mange et ønske om at spare tid og besvær i hverdagen ved at bestille vegansk mad online.

Er det også tilfældet for dig, kan du glæde dig over, at du har mange muligheder for at bestille sund vegansk mad på nettet. En række af mulighederne bliver du præsenteret for herunder. 

Populære veganske måltidskasser i 2024:

Indholdsfortegnelse

Du kan bestille veganske måltidskasser med få klik online

Det behøver ikke at være vanskeligt at lave vegansk aftensmad. Det gør sig gældende, uanset om du vil lave det til dig selv eller hele familien. Du kan nemlig blot bestille en vegansk måltidskasse på nettet.

Når du bestiller en sådan måltidskasse, får du alt, hvad du skal bruge, for at lave sund og velsmagende mad. Flere leverandører giver dig tilmed mulighed for at købe måltidskasser, hvor der er taget særligt højde for børn.

Ønsker du at få leveret vegansk mad i form af en måltidskasse, er dine muligheder mange. Derfor kan det være vanskeligt at skabe sig et overblik over dem. Heldigvis har vi gjort dette lettere, da du herunder bliver præsenteret for nogle af mulighederne.

Sådan bestiller du en vegansk måltidskasse:

 1. Besøg en af de leverandører, som vi henviser til i denne guide
 2. Dan dig et overblik over deres veganske måltidskasse(r) og vælg din favorit
 3. Angiv hvor mange dage du vil have leveret måltider til, og hvor mange personer der skal være mad til
 4. Betal og afslut din bestilling

Veganer

Simple Feast er danskernes foretrukne leverandør af vegansk aftensmad

Simple FeastSimple Feast er en af få leverandører af måltidskasser, der udelukkende har fokus på vegetarer og veganere. Derfor har de naturligvis udviklet sig til at være det foretrukne valg blandt veganere.

Hos Simple Feast vælger du selv, om du vil bestille mad til 2-3 personer eller 4-5 personer. Ligeledes kan du også selv beslutte, om du vil bestille tre, fire eller fem måltider pr. måltidskasse.

Der er nye retter hver uge, som alle er plantebaserede. Fælles for disse retter er, at de bliver til tilberedt af uddannede kokke. Hertil er alle retter lette at tilberede, hvorfor maden som regel er klar på 15 minutter.

OBS: Simple Feast er gået konkurs – prøv evt. alternativer som Aarstiderne, RetNemt eller HelloFresh.

Læs mere om måltidskasserne fra Simple Feast her ->

Aarstiderne byder på Den Veganske MåltidsKasse

Aarstiderne logoHos Aarstiderne tilbyder de også en måltidskasse til veganere. En sådan måltidskasse indeholder alt, hvad du skal bruge for at lave aftensmåltider, der er fyldt med smag, variation og energi.

Hver uge får du leveret en måltidskasse, der indeholder mad til fire dage. Kassen indeholder mad til fire dage, men du kan frit vælge, om der skal leveres mad til en, to, tre eller fire personer. Derfor kan du sagtens få vegansk mad til hele familien.

Den Veganske Måltidskasse har i skrivende stund en pris på mellem 329 kr. og 759 kr., alt afhængigt af antallet af personer, der bestilles mad til. Hertil er der også mulighed for at bestille frugt og snackgrønt med.

Læs mere om måltidskasserne fra Aarstiderne her ->

Prøv Vegansk Forrådskasse eller Vegansk Familiekasse fra Bonzo

Bonzo logoOgså hos Bonzo har de valgt at prioritere at have måltidskasser til veganere. Her har du eksempelvis mulighed for at bestille Vegansk Familiekasse. Denne måltidskasse indeholder tre måltider til mellem to og tre personer, og koster 372 kr.

Måltidskassen består af tre populære måltider, der har fokus på grøn bevidsthed og bæredygtighed. Konkret kan der der tale om følgende retter:

 • Chili sin Carne med Basmatiris med svampe
 • Pennette med Funghi con Pomodori
 • Ragout al Paccantino med Ditalini

De tilbyder også en Vegansk Forrådskasse, der indeholder fem måltider til mellem to og tre personer. Her er der tale om en kasse, der indeholder et skønt udvalg af smagsfyldte måltider, der kan mætte hele familien.

Læs mere om måltidskasserne fra Bonzo her ->

Flere og flere leverandører tilbyder veganer måltidskasser i et eller andet omfang

I og med, at der ses en stigning i antallet af danskere, der forsøger sig med en vegansk livsstil, har flere leverandører kastet sig over markedet. Det har medført, at det samlede udvalg af veganske måltidskasser er blevet større.

Dette ændrer dog ikke på det faktum, at det endnu ikke er alle leverandører, der har fokus på det. Derfor vil du naturligvis ikke have et nær så stort udvalg af vælge fra, hvis du stiller krav om, at måltiderne er veganske. Bemærk, at der også er et bredt udvalg af vegetar måltidskasser, hvis dette måtte friste.

At flere og flere leverandører har valgt at tilbyde veganske måltidskasser er også en fordel af økonomiske årsager. Det skaber nemlig øget konkurrence, hvilket ofte afspejler sig i nedjusterede priser.

Sådan sammenligner du udbyderne af veganer måltidskasser

Hvis du har et ønske om at bestille veganske måltidskasser, er der flere ting at tage højde for. Mulighederne adskiller sig nemlig fra hinanden på mange punkter. Derfor er du også nødt til at vælge med omhu.

Når du skal sammenligne de forskellige udbydere, skal du bl.a. holde øje med måltidskassernes indhold. Du skal nemlig sikre, at du får retter leveret, som du (og eventuelt din partner eller familie) ønsker at spise.

Derudover skal du også holde øje med økonomien, da priserne svinger meget. Når du skal sammenligne priserne, er det afgørende, at du tager udgangspunkt i prisen pr. måltid, da du ellers vil ende med en skæv sammenligning.

Hvad indeholder en vegansk måltidskasse?

En vegansk måltidskasse indeholder alt, hvad du skal bruge for at lave et perfekt vegansk måltid med lækker smag, variation og energi. En sådan kasse er til dig, der ønsker at leve vegansk, uden at det skal være besværligt.

Derudover er veganske måltidskasser også en glimrende løsning, hvis du ønsker at skabe variation. Hver uge er der nemlig nye retter, hvorfor du er garanteret, at det aldrig bliver trivielt og kedeligt.

Fælles for de fleste af disse måltidskasser er, at de er sammensat med et fokus på både velsmag, sundhed og klimavenlighed. Ligeledes er det naturligvis også en prioritet hos mange leverandører, at retterne er nemme at tilberede.

Her er nogle af de mest populære veganske retter

Der findes talrige veganske retter. Derfor behøver det heller ikke at være kedeligt at spise vegansk. Har du gjort dig overvejelser om dette, er du sandsynligvis interesseret i at blive præsenteret for et udvalg af disse retter.

Blandt de mest populære veganske retter, som ofte er inkluderet i måltidskasserne, finder du blandt andet:

 • Vegansk bolognese med spaghetti
 • Chili sin Carne med svampe
 • Indisk dhal med naanbrød
 • Vegansk burger med rødbedebøf
 • Veganske gulerodsfrikadeller

Har du gjort dig tanker om at overgå til en vegansk kost, men har du været i tvivl om, hvad det egentlig betyder? I så fald kan du tage udgangspunkt i de retter, der er angivet herover, da det er gængse og populære madretter til veganere.

Veganske måltidskasser

Er veganermad altid sundt?

Det er ikke et spørgsmål, der kan gives et konkret svar på. Der er nemlig flere elementer, der spiller ind. Ønsker du at leve vegansk, er der behov for en del næringslære. Uden dette er det svært at spise vegansk på en sund måde.

I og med, at der er en lang række fødevarer, der bliver skåret fra, når du beslutter dig for at spise vegansk, er det nødvendigt at finde de næringsstoffer, du går glip af andre steder.

Derfor er det afgørende, at du sørger for at spise varieret som veganer. Du skal især sikre dig, at du får tilstrækkeligt med calcium og jern. Inden du begynder at spise vegansk, er det derfor afgørende at sætte sig ind i, hvilke vegetabilske produkter der kan erstatte de animalske.

Hvem bestiller veganske måltidskasser?

Veganske måltidskasser er ikke forbeholdt en bestemt gruppe af personer. Derimod er der flere og flere, der bestiller denne type måltidskasser.

Naturligvis er det personer, der ønsker at spise vegansk, der gør det, men dette omfatter både singler, par og familier. Fælles for alle, der bestiller måltidskasserne er dog, at de har et ønske om, at madlavningen skal kunne overstås hurtigt og nemt.

Endvidere er der også mange, der bestiller måltidskasser, fordi de ønsker en mere varieret kost. De fleste kender nemlig til, at opfindsomheden kan lide et knæk, men det er ikke et problem, hvis man bestiller veganske måltidskasser.

Veganer måltidskasser er for både børn og voksne

Har du børn, er det selvfølgelig vigtigt at tage højde for dette, når du skal vælge leverandør af måltidskasser. Heldigvis findes der flere leverandører, der har sammensat veganske måltidskasser, der egner sig til børn.

Derfor skal du ikke være bekymret for, at det kun er voksne, der kan nyde godt af måltidskasserne. Skal måltiderne også spises af børn, er det dog afgørende, at de er børnevenlige.

Såfremt I ikke lever vegansk i forvejen, skal du også være opmærksom på, at der kan være en tilvænningsperiode for barnet eller børnene. Det er særligt tilfældet, hvis de har været vant til at få animalske produkter i flere år.

Læs mere om måltidskasser for børn via linket. 

Hvad er definitionen på en veganer?

Ikke alle ved, hvad der egentlig adskiller en vegetar fra en veganer. En veganer adskiller sig ved, at de ikke nøjes med at undgå kød, fjerkræ, fisk og skaldyr. De sørger nemlig også for at undgå andre animalske produkter.

Det betyder, at deres kost også er fri for biprodukter fra slagtning såvel som mælk, æg, ost, honning og lignende. Som vegetar kan man godt bruge letmælk i kaffen eller spise yoghurt til morgenmad. Det kan man ikke som veganer.

Ydermere forsøger veganere også at undgå andre produkter, der stammer fra dyr, så vidt det er muligt. Det omfatter eksempelvis læder, pels, uld m.m. Derudover undgår veganere også produkter, der er blevet testet på dyr.

Læs meget mere om emnet hos Dansk Vegetar Forening.

Du kan også bestille veganske færdigretter på nettet

Skal det være nemt at lave mad om aftenen? I så fald er færdigretter et godt bud på en løsning. Ønsker du at spise færdigretter, er det heldigvis ikke ensbetydende med, at du er tvunget til at droppe den veganske kost.

Du kan nemlig finde veganske færdigretter flere steder. De forhandles ikke blot i supermarkeder landet over, men også hos GreenOS, der er et vegansk online supermarked.

Vil du være sikker på, at det ikke får betydning for kvaliteten af din kost, at du en eller flere dage om ugen ønsker at spise færdigretter? Hvis ja, så er det oplagt at handle hos GreenOS, hvor de bl.a. har et stort udvalg af nemme simreretter fra danske Bonzo.

Spørgsmål og svar

Hvad koster en vegansk måltidskasse?

Det er ikke muligt at give et konkret svar på, hvad veganer måltidskasser koster. Som hovedregel kan du forvente at betale mellem 50 og 70 kr. pr. måltid. For at opnå en så lav måltidspris som muligt bør du sammenligne priser og gøre brug af velkomsttilbud.

Hvor mange danskere lever vegansk?

Ifølge Dansk Vegetarisk Forening er der omtrent 25 % af danske vegetarer, der kun spiser vegansk mad. I alt er der 180.000 danskere, der lever vegetarisk, og heraf er cirka 45.000 veganere.

Hvad er forskellen på at være veganer og vegetar?

En vegetar spiser en plantebaseret kost, hvorfor de ikke spiser animalsk kød, fjerkræ, skaldyr og fisk. En veganer undgår alle animalske råvarer.

Hvem leverer veganske måltidskasser?

Der findes mange leverandører af veganske måltidskasser på det danske marked. Det omfatter blandt andet Simple Feast, Aarstiderne, Bonzo og flere andre.

Nymaaltidskasse.dk
Logo