Glutenfrie måltidskasser

Er du glutenallergiker, er det vigtigt, at du holder dig til en glutenfri diæt. Det er dog ikke alle, der synes, at det er nemt. Det kan nemlig være vanskeligt at finde ny og lækker mad uden gluten, så man undgår at lade de samme retter gå i rotation.

Heldigvis er der en simpel løsning på dette. I stedet for at planlægge og købe ind til glutenfri mad, kan du blot bestille en glutenfri måltidskasse. Du kan endda få sådanne kasser leveret ugentligt.

Fordelen ved en sådan måltidskasse er, at du er garanteret, at du får glutenfri mad. Hertil er du også garanteret, at din kost bliver mere varieret og spændende.

Populære glutenfrie måltidskasser i 2024:

Indholdsfortegnelse

Hvad er der særligt ved en glutenfri måltidskasse?

Som sådan er der ikke noget særligt ved en glutenfri måltidskasse. Det eneste, der adskiller disse måltidskasser fra andre er, at de ikke indeholder gluten.

De indeholder derfor et bredt sortiment af glutenfrie råvarer, som du bekymringsfrit kan nyde. Du vil derfor have ro i maven, når du spiser dine måltider, da du er sikker på, at det er helt og aldeles glutenfri aftensmad, du får.

Samtidig vil du sandsynligvis også få en række kulinariske oplevelser, du ikke ville have fået uden måltidskasserne. Mange af dem hjælper nemlig med at give en mere varieret kost.

Glutenfri mad

Udvalget af glutenfrie måltidskasser vokser hele tiden

Ifølge Dansk Cøliaki Forening er der op mod 1 % af den danske befolkning, der har cøliaki. Det svarer til 58.000 personer.

Derfor er der naturligvis også et stort marked for glutenfrie måltidskasser. Det har medført, at der er flere og flere leverandører, der vælger at træde ind på dette marked.

Til trods for dette, vil du dog ikke have et lige så stort udvalg at vælge fra, som hvis du ikke stillede krav om, at retterne er glutenfrie. Leder du efter en sådan måltidskasse, bliver du præsenteret for en række eksempler herunder.

Giv Den Glutenfri VeganerKasse fra Aarstiderne en chance

Aarstiderne logoHos Aarstiderne har du mulighed for at bestille Den Glutenfri VeganerKasse. Det er en måltidskasse, der indeholder måltider, der er 100 % glutenfrie og veganske.

Fælles for alle retter i måltidskassen er, at de er fulde af smag, variation og madglæde. Alle opskrifter tager ca. 45 minutter at lave, hvilket er overkommeligt for de fleste.

Retterne i kassen består af grøntsager, der ledsages af bl.a. bælgfrugter, ris, nødder, kerner og friske krydderurter. Hertil har du en garanti for, at alle råvarer er enten økologiske og glutenfri eller naturligt fri for gluten.

Læs mere om måltidskasserne fra Aarstiderne her ->

Grøn Glutenvenlig Hverdag Kassen fra Skagenfood er også et hit

SkagenfoodVælger du Grøn Glutenvenlig Hverdag Kassen fra Skagenfood, får du en måltidskasse, der består af en dag med frisk fisk, en dag med kød og en dag med en vegetarret. Derfor er det en meget varieret måltidskasse.

I forbindelse med bestilling af denne måltidskasse, kan du selv bestemme, om du vil bestille til to eller tre personer.

Alle retterne laves med smagfulde råvarer, der er naturlig fri for gluten eller med reduceret indhold af gluten. Indholdet lyder på maksimalt 20 mg / kg gluten pr. kg.

Læs mere om måltidskasserne fra Skagenfood her ->

Glutenfrie måltidskasser er ikke kun for glutenallergikere

Ifølge Kost og Ernæringsforbundet er der flere og flere, der vælger at spise glutenfrit – og det er langt fra alle, der har glutenallergi eller cøliaki. Derimod skyldes det blot, at de føler sig bedre tilpas.

Føler du selv, at du får det bedre, hvis du spiser glutenfri (eller måske endda glutenfri og laktosefri mad), er der naturligvis intet, der stopper dig i at bestille en glutenfri måltidskasse.

I takt med, at flere har fået øjnene op for, hvad et stort indtag af gluten kan have af betydning, er det også blevet mere populært at spise glutenfrit. Ikke alle skærer dog gluten helt ud af deres diæt – derimod forsøger de blot at begrænse deres indtag.

Fordelene ved at spise glutenfrit er mange

Fordelene ved at spise glutenfrit er selvfølgelig særligt mærkbare for personer, der lider af cøliaki eller glutenallergi.

Selvom du ikke lider af dette, kan en glutenfri kost dog også føre fordele med sig. F.eks. vil du blive tvunget til at vælge sundere snacks, da du er nødt til at undgå de hvedebaserede snacks.

Derudover undgår du at affaldsstoffer og bakterier ophober sig som følge af en hvederig kost. Undgår du gluten, vil du ofte også opleve, at din fordøjelse bliver mere velfungerende, hvilket vil medføre, at kroppen optager vitaminer og mineraler hurtigere.

Glutenfrie måltidskasser

Eksempler på glutenfri aftensmad

Du skal ikke være bekymret for, at dine muligheder er få, hvis du ønsker at holde gluten ude af din diæt. Der findes nemlig en lang række glimrende eksempler på glutenfri madretter. Det tæller bl.a. følgende:

  • Glutenfri vegetarlasagne
  • Bundfri spinattærte med laks
  • Blomkålspizza
  • Glutenfri rødbedeburger
  • Veganske gulerodsfrikadelle med spidskålssalat

Laktosefrie og glutenfrie retter vinder frem

Lider du af laktoseintolerans, er det ikke nok, at du holder dig fra gluten. I et sådant tilfælde er du nødt til at bestille en laktosefri måltidskasse, som vil være fri for eller have et begrænset indhold af mælkeprodukter.

Mange med laktoseintolerans holder sig helt fra mælkeprodukter. Det er dog ikke nødvendigt eller hensigtsmæssigt, da de indeholder vigtige næringsstoffer som kalk og protein, som du ikke kan undvære.

Flere undersøgelser har vist, at de fleste, der lider af laktoseintolerans, faktisk kan tåle små mængder laktose ad gangen. Det er dog meget individuelt, hvorfor det er vigtigt at have kendskab til, i hvor høj grad du er intolerant over for mælkeprodukter.

Spørgsmål og svar

Hvad må man ikke spise som glutenallergiker?

Der er flere ting, du ikke må spise, hvis du er glutenallergiker. Du skal nemlig undgå kornprodukter som hvede, rug og byg. I stedet skal du spise andre kornsorter, herunder hirse, boghvede, amarant, quinoa eller teff.

Hvad koster en glutenfri måltidskasse?

Der er mange fordele ved glutenfrie måltidskasser. Ønsker du selv at nyde godt af fordelene, skal du forvente en pris på mellem 70 og 90 kr. pr. måltid. Prisen varierer dog meget blandt leverandørerne af glutenfrie retter.

ƒ

Nymaaltidskasse.dk
Logo