Økologiske måltidskasser

Måltidskasser står i høj kurs blandt danskerne. Rigtig mange har nemlig fået øjnene op for, at de byder på en lang række fordele. Det er dog endnu ikke alle, der har kastet sig over dem, hvilket bl.a. kan skyldes, at de vægter økologi rigtig højt.

Heldigvis behøver et fokus på økologi ikke at være en stopklods for dette. Der findes nemlig utallige leverandører af økologiske måltidskasser på det danske marked.

Populære øko måltidskasser i 2024:

Indholdsfortegnelse

Ønsker du at få leveret økologisk mad til døren, er der derfor rig mulighed for dette. Det eneste, det kræver er, at du finder en økologisk måltidskasse, der falder i din smag, hvilket du kan få hjælp til her på siden, hvor vi har samlet de bedste øko måltidskasser.

Hvad betegner en økologisk måltidskasse?

En øko måltidskasse er kendetegnet ved, at alle råvarer er økologiske. Der findes talrige måltidskasser, hvor råvarerne er delvist økologiske. Det vil dog ikke være tilfældet ved en økologisk madkasse, hvor alle råvarer er 100 % økologiske.

Ønsker du ikke at gå på kompromis med økologien, er det derfor altafgørende, at du vælger en måltidskasse, der er økologisk. Kun derved kan du sikre, at du ikke modtager råvarer, der ikke er økologiske.

Det er dog ikke alle disse måltidskasser, der indeholder retter, du selv kan lave. Det er nemlig også muligt at bestille kasser, der indeholder økologiske færdigretter. Her får du derfor en række retter, du blot skal varme i ovnen eller spise, som de er. Se udvalget af måltidskasser med færdigmad her.

Økologisk mad

Fordele ved at bestille økologiske måltidskasser

Det skal ikke være nogen hemmelighed, at der er talrige fordele forbundet med at bestille økologiske måltidskasser:

 1. Fri fra sprøjtegift: En af de mest markante fordele er, at du får råvarer, der er helt og aldeles fri for sprøjtegift og usunde tilsætningsstoffer.
 2. Miljøvenligt: Undlader du at købe råvarer, der er blevet sprøjtet med sprøjtegift, skåner du ikke blot dig selv. Det er faktisk også godt for miljøet.
 3. Nemt og sundt: Når du får dine retter leveret til døren, bliver det pludselig nemt at spise sundt, hvilket ellers kan være vanskeligt, hvis man har en travl dagligdag.
 4. Variation: Da du får leveret nye retter hver uge, er du også garanteret, at du får en større variation i din kost, hvilket både er sundt og forfriskende.

De bedste økologiske måltidskasser på markedet

Der findes naturligvis ikke én økologisk måltidskasse, der er den bedste på markedet. Derimod er der stor forskel på folks præferencer og kriterier, hvilket medvirker til, at der også er stor forskel på, hvad folk betragter som bedst.

Ikke desto mindre er der dog nogle udbydere, der er mere populære end andre. Dette er der naturligvis flere årsager til, men en generelt højt kundetilfredshed er selvfølgelig en af årsagerne.

Har du besluttet dig for, at du gerne vil have økologiske måltidskasser leveret, men er du i tvivl om, hvad du skal vælge? Hvis ja, så kan du med fordel starte med at tage et nærmere kig på de udbydere, der bliver beskrevet herunder.

Her er nogle af danskernes foretrukne leverandører af øko måltidskasser:

 • Aarstiderne
 • Skagenfood
 • Halkær Ådal

Aarstiderne leverer kun 100 % økologiske råvarer

Aarstiderne logoAarstiderne har været aktive på det danske marked i mange år. De har i flere år udmærket sig ved at have et stort fokus på økologi. Bestiller du en måltidskasse fra Aarstiderne, er du derfor sikker på, at den udelukkende indeholder økologiske råvarer.

Derudover adskiller Aarstiderne sig også fra andre leverandører af måltidskasser, da de tilbyder deres kunder at vælge mellem et stort udvalg af forskellige måltidskasser.

Af denne grund skal du ikke være i tvivl om, hvorvidt de hos Aarstiderne har noget for dig. Du kan f.eks. vælge deres 10-minutters kasse, hvis du vægter højt, at maden kan laves hurtigt. De tilbyder også måltidskasser, der er vegetariske, har fokus på proteinindhold m.v.

Læs mere om måltidskasserne fra Aarstiderne her ->

Øko grøntsager

Skagenfood er også garant for økologiske måltidskasser

SkagenfoodRigtig mange tror, at man kun kan købe måltidskasser, der er præget af fisk og skaldyr hos Skagenfood. Til trods for, at det bestemt også kan lade sig gøre, er deres udvalg af måltidskasser dog slet ikke begrænset til dette.

Tværtimod har de et stort udvalg af måltidskasser, der byder på noget for alle. De har lavet kasser, der specifikt er målrettet børnefamilier, folk, der er glade for kød m.v. Derfor skal der ingen tvivl herske om, at de også har noget, der tiltaler dig.

Selvom deres mange måltidskasser adskiller sig fra hinanden på flere punkter, er der dog mindst ét punkt, hvor de alle er ens: de er økologiske. Hos Skagenfood bruger de nemlig kun økologiske råvarer.

Læs mere om måltidskasserne fra Skagenfood her ->

Prøv de økologiske færdigretter fra Halkær Ådal

Halkær Ådal logoVil du gerne gøre det rigtig let for dig selv at spise sundt og varieret? I så fald skal du vælge at få leveret måltidskasser fra Halkær Ådal. Her får du nemlig færdiglavede fryseretter, der er lavet fra bunden med økologiske råvarer.

Da de leveres som færdigretter, skal du ikke selv til at kokkerere. Derimod skal du blot varme op og anrette, hvorefter du kan give dig i kast med at spise. Måltidskasserne fra Halkær Ådal passer derfor perfekt ind i en travl hverdag.

Du vælger selv, om du vil have deres Halkær-kasse med bl.a. velkendte danske retter, deres Vegetar-kasse med grønne retter eller Pensionist-kassen med mellem 10 og 12 velsmagende og tyggevenlige måltider.

Læs mere om måltidskasserne fra Halkær Ådal her ->

Mad og økologi

Sammenlign priser på øko måltidskasser og spar stort

Langt de fleste ønsker at sikre, at de overholder deres madbudget. Derfor er prisen ikke helt irrelevant, når man skal vælge en måltidskasse. Det er også tilfældet, selvom man vælger økologi til, hvilket unægteligt gør det dyrere.

For at sikre, at du ikke betaler overpris for dine måltider, bør du sammenligne dine muligheder, inden du beslutter dig. Når du gør dette, er det afgørende, at du sammenligner med afsæt i prisen pr. mål – og ikke med afsæt i prisen pr. måltidskasse.

Der er nemlig stor forskel på, hvor mange måltider, der er inkluderet i hver af måltidskasserne. Den eneste måde, hvorpå du kan sammenligne dem på kryds og tværs, er derfor ved at sammenligne ud fra prisen pr. måltid.

Dette bør du også sammenligne (foruden prisen):

 • Kundetilfredshed (brug f.eks. Trustpilot)
 • Leveringstidspunkt(er)
 • Leveringspris
 • Dokumentation for deres økologiske fokus

Interessen for at få leveret økologisk mad til døren er støt stigende

I løbet af de seneste år er der kommet et større fokus på økologi. Dette er selvfølgelig ikke kun gældende, når danskerne selv køber ind, men også når de skal udvælge deres måltidskasser.

Faktisk er interessen for at få økologisk mad til døren særligt stigende. Rigtig mange har nemlig en travl hverdag, hvilket medfører, at de finder det vanskeligt at sætte tid af til at lave sund og nærende mand i dagligdagen.

Får man i stedet sine råvarer (eller endda færdigretter) leveret direkte til døren, så sparer man en masse tid i hverdagen. Hertil er man også sikret, at det faktisk er sunde retter, der bliver serveret, i stedet for takeaway e.l.

Spørgsmål og svar

Hvordan finder jeg en øko måltidskasse?

Du finder økologiske måltidskasser her hos os. Vi har nemlig skabt en simpel og overskuelig oversigt over de leverandører af måltidskasser, der kun gør brug af økologiske råvarer. Vi nævner bl.a. Aarstiderne og Halkær Ådal.

Hvem bestiller økologiske måltidskasser?

Det er der rigtig mange, der gør. Økologi er blevet et fokuspunkt for mange, når de køber ind, og derfor også, når de bestiller måltidskasser.

Er HelloFresh økologisk?

Der bliver brugt økologiske råvarer hos HelloFresh, men ikke udelukkende. De har fokus på at levere retter med sunde råvarer, hvor både smag og pris er i orden.

Nymaaltidskasse.dk
Logo